+36309965130
2030 Érd, Budai út 3.
Ingyenes kiszállítás 30.000Ft felett

info@annamed.hu
Messenger
0
Kosár
0
Kosár KOSÁR
Keresés állatfajra
Keresés márkára
Keresés szolgáltatásra

Kutya-fizioterápia az AnnaMed Állatpatikában

Mi az a kutyafizioterápia, és hogyan segíthet?
A fizioterápia mozgásszervi vagy neurológiai betegségekben/sérülésekben szenvedő állatok funkcionális felmérése és kezelése. Az állatorvosi ellátás mellett alkalmazzák az állat kezelésében, valamint a fájdalom csökkentésében és a normál mozgás helyreállításában. Használható a munkaállatok vagy sportoló állatok erősítésére is, ezáltal csökkentve a sérülések esélyét. Sokféleképpen segíthet, például csökkenti a fájdalmat, növeli a mozgást, a mozgástartományt és a rugalmasságot, csökkenti a stresszt és a szorongást, valamint javítja az általános hangulatot.
Melyik kutyafajtánál szükséges fizioterápiás kezelés legtöbbször és miért?
Bár egyes fajták genetikájukból adódóan hajlamosabbak bizonyos problémákra, a környezet is óriási szerepet játszik, ezért sokféle fajta esetében lehet szükséges. Például a csípőízületi diszplázia gyakoribb a labradoroknál, a csigolyaközi diszplázia pedig gyakoribb a hosszabb hátú fajtáknál, például a tacskónál. Ennek ellenére, ha egy kutya sok megterhelő gyakorlatot (például agility edzést) végez, az növelheti a sérülések esélyét. Ugyanez mondható el, ha a kutya túlsúlyos, mivel ez jobban megterheli az ízületeket.
Mik a fizioterápia előnyei?
A fizioterápia előnyei a fájdalom, a duzzanat és az izomgörcsök csökkentése. Elősegíti a gyógyulást és javítja a mozgásteret, megelőzi a másodlagos szövődményeket, fokozza és/vagy fenntartja a mozgásfunkciót.

Fizioterápiával kezelhető problémák, javallatok:
Ortopédiai műtét utáni felépülés
Gerinc fájdalom
Ín- és ínszalag izomhúzódások
Izomsorvadás
Idegkárosodás
Ízületi merevség
Sérülések megelőzése
Kondíció növelése
Hogyan zajlik egy állapotfelmérés?
Először az állat teljes kórtörténetét veszik fel. Ez magában foglalja a korábbi sérüléseket, alkalmazott testgyakorlatokat stb. Ezután teljes statikus vizsgálatot végeznek, amely olyan dolgokat tár fel, mint az állat testtartása és anatómiája. Ezt követi a kutya dinamikus felmérése séta közben, hogy megnézzék hogyan mozog egyenes vonalban. Ezután felmérik az összes ízület mozgástartományt, megvizsgálva, hogy vannak-e korlátozások, például crepitus (pattanó vagy kattanó hangok) vagy gyulladás. Végül fizikai vizsgálattal felmérik az egész testet, hogy az esetleges rendellenességeket feltárják.


Adategyeztetés
Céges adatok ( nem kötelező )

A Megrendelés gomb megnyomásával elfogadom az ÁSZF-et és az adatvédelmi nyilatkozatot!

Megrendelés
  • Dog
  • asd
    Termék 1
    30.000 Ft